Marjoleins rijdende bloemenbus

Als een soort melkboer die vroeger door de dorpen reed, maar dan met bloemen. “Met een volle bus rijd ik iedere week een andere route. Mensen kunnen zelf een boeket samenstellen en het is ook mogelijk om van tevoren een bos te bestellen of een abonnement af te sluiten”, vertelt Marjolein.

Sinds 2015 vrolijkt Marjolein huizen op met haar bloemen, maar een grote VW bus vol met bloemen was haar grote droom. Samen met haar vriend kocht ze haar droombus, knapte deze samen op en in maart van dit jaar kon ze ermee van start. Middenin de eerste lockdown periode. “Dat was wel spannend, maar mensen werken nu veel thuis en willen daar wat gezelligs van maken. Bovendien zijn er in de dorpen waar ik kom geen bloemenwinkels meer. Dus dit kwam heel mooi samen zo.”

Ook voor speciale gelegenheden, zoals bruiloften en uitvaarten, en het aankleden van bedrijven verzorgt Marjolein graag boeketten en bloemwerk, daarnaast organiseert ze graag workshops. “Die gaan ook dit jaar gewoon door, maar dan online. Ik ben op dit moment bezig om een leuke paas workshop te bedenken. Ik maak voor de klanten leuke knutseltassen met een beschrijving erin zodat de klanten heerlijk thuis aan hun eigen keukentafel een Paasstuk leren maken en ik geef via een live verbinding alle tips en trucs die ervoor nodig zijn. Echt bij elkaar zijn is natuurlijk gezelliger, maar dat zit er voorlopig nog niet in helaas.

Marjoleins bloemenbus rijdt twee keer per week. Ze stopt onder andere in Oosterbierum, Sexbierum en Oudebildtzijl en daarnaast staat de bus iedere donderdagochtend op een vaste plek in Dronrijp en op zaterdagochtend in Tzummarum.