Easy driving

Beste mededorpsbewoners,

binnenkort gaan we van start met het project “Easy Driving”.

Waarom Easy Driving

Je ziet het overal in Nederland, het steeds toenemende aantal auto’s op de weg en in de steden en wijken. De kosten om een auto op de weg te houden lopen ieder jaar op, en dat terwijl we die juist zoveel mogelijk terug willen dringen.

Is het echt nodig om die dure stationwagen bij de deur te hebben staan terwijl die alleen maar nodig is voor familiebezoekjes en tijdens de vakantie. En waarom een extra auto om de bijtelling van de lease-auto te vermijden? Of een 2de auto die maar een paar keer per week wordt gebruikt om boodschappen te doen.

Tel de kosten van deze auto’s maar eens bij elkaar op en je zult versteld staan hoe duur dit blijkt te zijn. Je hebt aanschaf, wegenbelasting, verzekering, afschrijving, onderhoud en brandstofkosten waardoor dergelijke auto’s relatief duur zijn.

Hoe gaan we dit doen

De opzet is als volgt: Bij het Dorpshuis komt een elektrische leenauto te staan die via internet, met een app, te reserveren is. De kosten zijn uiteraard afhankelijk van het type auto wat we neer gaan zetten. Voor een idee van de mogelijke types auto’s en de kosten kun je het beste op de website van Easy Driving kijken: https://easydriving.eu

Zie daarnaast ook de flyer die jullie in de bus hebben gekregen en hou onze website en Facebook in de gaten voor verdere berichten

Mocht je belangstelling hebben om mee te doen, dan kun je je opgeven, met vermelding van een inschatting van het gebruik wat je van de auto wilt gaan maken, bij dorpsbelang@winaam.nl, onder vermelding van Easy Driving.

Dorpsbelang Wijnaldum